loading...

1 december 2018

Mathieu De Ruyck denkt aan comeback na vrijspraak

Mathieu De Ruyck denkt aan comeback na vrijspraak

Op grond van twijfel heeft het hof van beroep in Gent Mathieu De Ruyck (26) vrijgesproken voor gebrekkige medewerking aan de curator na zijn faillissement in 2013. “Ik sluit niet uit dat ik opnieuw iets ga organiseren”, reageert De Ruyck.

Gentenaar Mathieu De Ruyck werd in eerste aanleg veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel, een boete van 3.000 euro waarvan de helft met uitstel en een beroepsverbod van drie jaar. Procureur Desterbeck verhoogde in zijn vordering het beroepsverbod naar vijf jaar en noemde De Ruyck een narcist. “Hij is manifest ongeschikt als bedrijfsleider. Hij dacht enkel aan zichzelf en liet zijn bvba verkommeren”, stelde Desterbeck tijdens de behandeling van de zaak in het hof van beroep.

”Het kasboek was niet naar behoren opgesteld, mijn aangetekende brieven kwamen gewoon terug en als ik hem uitnodigde op gesprek, zat hij er heel afwezig bij”, vertelde curator Jan De Buck. Volgens het hof heeft iedereen wel eens een minder goed moment. “De besprekingen hadden op een andere moment voortgezet moeten worden”, klinkt het. De curator stoorde zich ook aan het e-mailadres waarmee De Ruyck mailde, omdat dat een combinatie was van cijfers en letters die volgens hem niets betekenden. Ook dat vindt het hof geen gegronde reden om iemand gebrekkige medewerking te verwijten. “De curator wist ook dat De Ruyck op het adres van zijn vader woonde”, staat in het arrest. Volgens het hof ontstaat er zo genoeg twijfel om de man vrij te spreken.


De Ruyck, die al een tijdlang thuis zit met een depressie, reageert heel opgelucht. “De rechtszaak en de commentaren hebben op mij en mijn omgeving gewogen, ik ben blij dat het allemaal goed is afgelopen. Gelukkig heb ik nog steeds genoeg mensen achter mij.” Omdat De Ruyck is vrijgesproken mag hij opnieuw evenementen organiseren. “Er zijn nog geen concrete plannen, maar ik sluit niets uit.”

Bron: Mathieu De Ruyck denkt aan comeback na vrijspraak 

Posted in New, UitgelichtTaggs:
Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.