loading...

19 maart 2019

Evenementen belangrijk in marketingmix

Evenementen belangrijk in marketingmix

99% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Er worden bovendien meer evenementen georganiseerd.   Bijna de helft van de eventbedrijven (46%) kon het afgelopen jaar omzetgroei optekenen. Evenementen vormen duidelijk een belangrijke pijler in de marketingmix van bedrijven. Hiermee lijkt de markt gestabiliseerd….

Impact WKR?
De Belgische eventsector groeit opnieuw sneller dan de Nederlandse. Uit kwalitatieve bevraging blijkt dat de meeste Nederlandse eventbedrijven dit linken aan de voorzichtigheid bij opdrachtgevers naar aanleiding van de gewijzigde WKR-regeling. Hetzelfde zien we bij het aantal events dat georganiseerd wordt. 39% van de ondervraagden in Nederland gaf aan minder events te organiseren, daar waar in België 46% aangeeft net meer events te organiseren.

Budget per persoon
Als we inzoomen op het gemiddelde budget per evenement, dan zien we dat vooral het aantal events met budgetten van 60-80 euro per persoon lichtjes daalt. Er is een verschuiving naar events met minder budget per persoon of net met méér budget per persoon. Bedrijven kiezen meer en meer voor enerzijds een budget event en anderzijds een beleving die dan wel wat mag kosten. Een middenmoot event wordt minder populair.

Komende 6 maanden zonnig, maar met kans op buien
Wat brengt de toekomst? 99% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Ook de eventbedrijven zitten op dezelfde lijn. In de vergelijking tussen de organisatiebureaus en toeleveranciers liggen de kaarten anders. 97% (!) van de eventbureaus verwacht een stijging. De toeleveranciers (83%) verwachten een gelijke trend de komende 6 maanden en 16% verwacht een daling. Deze verschillen komen niet helemaal uit de lucht vallen. Als we naar het vorige jaar kijken, zien we dat  de toeleveranciers blijven groeien en de eventbureaus eerder stabiel bleven. De bureaus doen nu een inhaalbeweging (we spreken over trends, niet over absolute cijfers).

Er is meer
We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

Download EventMonitor
Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
Bestel het rapport nu!

Nam je deel aan de enquête, dan kun je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden kunnen het rapport gratis downloaden. Omdat het de eerste keer is dat het cijfermateriaal betalend wordt voor niet-deelnemers, bieden we het rapport aan voor 49 euro i.p.v. 199 euro.

Hoewel EventMonitor vandaag al meer dan 1.000 panelleden telt, wordt de barometer steeds relevanter naarmate meer eventprofessionals en opdrachtgevers deelnemen. Door het rapport enkel nog gratis aan te bieden aan effectieve deelnemers willen we het invullen van de enquête nog verder stimuleren. Elk kwartaal krijg je de kans de enquête in te vullen.

Over EventMonitor 
EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

Bron: Eventplanner

Posted in New
1 Comment
 • Martijn

  Beste
  Voor mijn bachelorproef doe ik onderzoek naar de huidige evenementenbranch, en hoe deze zal evolueren de komende jaren. Hierbij bestudeer ik ook de budgetten, trends en nog veel meer.
  Dit onderzoek kan dan ook zeer veel bijdrage leveren aan mijn werkstuk.
  Dank

  17:19 10 maart 2019 Beantwoorden
Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.