loading...

1 april 2019

Organisator Bal der Bals vrijgesproken (AVS, HLN)

Organisator Bal der Bals vrijgesproken (AVS, HLN)

Mathieu De Ruyck (26) is vanmiddag door het hof van beroep in Gent vrijgesproken van gebrekkige medewerking aan de curator. De Gentenaar die in 2013 Bal der Bals organiseerde, ging in beroep tegen zijn beroepsverbod dat hij kreeg naar aanleiding van zijn faillissement in 2013.

De Ruyck organiseerde de zeer succesvolle feestjes Bal Du Zoute en Bal van Gent, maar wat begon als een goede bijverdienste, draaide uit op een ravage. De Ruyck werd geconfronteerd met lastercampagnes op sociale media en in 2012 maakte hij verlies met zijn studentenfuif. “Bal der Bals in 2013 moest deze put dichten”, aldus de advocaat van De Ruyck tijdens de behandeling van de zaak. “Jammer genoeg werd de zaal op de laatste moment geannuleerd waardoor hij moest uitwijken naar Flanders Expo, wat een veel grotere zaal was.”

 photo news

Flop

Bal der Bals werd ludiek op sociale media omgedoopt tot Flop der Flops. De drank was enorm duur, het evenement raakte niet uitverkocht en het faillissement drong zich op. In eerste aanleg werd de man al vrijgesproken voor het laattijdig aangeven van het faillissement, ook het hof van beroep oordeelt dat er geen kwaad opzet in het spel was in verband met de aangifte. De eerste rechter oordeelde wel dat de jonge man niet meewerkte met de curator. Hij kreeg hiervoor een celstraf van vier maanden met uitstel en een beroepsverbod van drie jaar. In beroep werd hij vanmiddag echter vrijgesproken.

Mathieu De Ruyck in 2013.
 Bal der Bals Mathieu De Ruyck in 2013.
 photo news

Curator

De curator vertelde in het hof tijdens de behandeling van de zaak hoe hij De Ruyck telefonisch niet kon bereiken en maar twee e-mails van de man ontvangen had via een vreemd e-mailadres. Het hof acht dat niet voldoende om De Ruyck een straf op te leggen. Hij werd over de volle lijn vrijgesproken. De Ruyck zelf, die al een tijdlang thuis zit met een depressie, reageert opgelucht: “De rechtszaak en persoonlijke commentaren hebben op mij en mijn omgeving gewogen. Ik ben zeer tevreden met de positieve afloop.” 

De jonge ondernemer Mathieu De Ruyck uit Gent is niet schuldig aan gebrekkige medewerking ten opzichte van de curator. Dat heeft het Hof van beroep in Gent gisteren beslist.

De 26-jarige De Ruyck is de organisator van Bal der Bals, een groot studentenfeest dat in 2013 werd georganiseerd in Flanders Expo. Bal der Bals moest HET studentenfeest aller tijden worden, maar de avond werd een flop. Er kwamen veel minder mensen opdagen dan verwacht en ook de vele verrassingacts werden afgeblazen. De organisatie ging dan ook failliet. De Ruyck werd in eerste aanleg al vrijgesproken voor laattijdige aangifte van een faillissement, maar de rechter oordeelde wel dat de jonge ondernemer de curator had tegengewerkt. Het Hof van Beroep spreekt dat nu tegen, zodat Mathieu De Ruyck de zaak nu achter zich kan laten.

Bron: Organisator Bal der Bals vrijgesproken in beroep 

http://www.avs.be/avsnews/organisator-bal-der-bals-vrijgesproken
Posted in NewTaggs:
Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.