loading...

9 april 2019

Bal der Bals-bedenker en ondernemer Mathieu De Ruyck: “Kwantiteit boet in voor kwaliteit”

Bal der Bals-bedenker en ondernemer Mathieu De Ruyck: “Kwantiteit boet in voor kwaliteit”

Dames en heren, haal dat pak of partyjurkje alvast uit je kleerkast want op zaterdag 4 november is discotheek BOCCA te Destelbergen het decor voor het nieuwe ‘Bal der Bals’. Het gekende festibal dat in 2016 nog 6.000 bezoekers lokte in Waregem Expo verhuist dus voor de komende tijd naar discotheek BOCCA te Destelbergen. “Het is een bewuste keuze om het succesverhaal van destijds te omarmen en om zo ook het bezoekersaantal te verminderen.”, legt de organisatie uit. “Kwantiteit zal inboeten voor kwaliteit. We willen aantonen dat een evenement niet groots moet zijn om toch onvergetelijk te zijn voor de mensen die het geluk zullen hebben om er bij te zijn. De festivalproporties zullen plaats maken voor exclusiviteit en kwaliteit. De organisatoren gaan hiermee terug naar essentie”, besluit Mathieu De Ruyck (27), bedenker van het Bal der Bals.

Jongeren kunnen ook met klasse uitgaan

Traditiegetrouw wil men ondanks de beperkte capaciteit het galabal toegankelijk houden om zoveel mogelijk jongeren een nieuw ‘Bal der Bals’ mee laten beleven. “Zonder maatpak of avondkleedje komen de mensen er wel niet in”, klinkt het. Tickets zullen voortaan niet meer online verkocht worden hetzij via een beperkt aantal medewerkers zodat het toch nog exclusief blijft. Er worden nog steeds dassen voorzien aan de ingang en er worden shuttlebussen ingelegd. De bezoekers zullen meer dan ooit centraal komen te staan.”

Heropstanding na flopeditie

De editie in 2013 in Flanders Expo mislukte voor 8.000 bezoekers, volgens de organisatoren mede door een lastercampagne en last-minute locatiewijziging, en er was dus wat goed te maken. In 2014 vond het Bal der Bals daarom terug plaats in Zottegem en in 2015 was dit nog in de Oktoberhallen van Lebbeke. Kosten noch moeite werden gespaard maar van ellenlange wachtrijen of niet nagekomen beloftes was er geen sprake meer tijdens de voorbije edities van ’s lands grootste bal. “Bal der Bals was geslaagd”, klonk een Facebook-pagina die na afloop in een mum van tijd 2.000 vind-ik-leuks wist te verzamelen.

Vorig jaar bracht men het gekende festibal dan naar een hoogtepunt met 5.600 bezoekers. “Helaas vonden media en justitie nodig om ons te fileren en al dat moois weg te filteren terwijl dat net een werk van jarenlange adem was. Duizenden jongeren hebben zich steeds geamuseerd en dat mag niet zomaar vergeten worden. En daar gaan we nu ook voor zorgen.”, besluit de organisatie.

Aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=2otltheBV9M

Posted in New, Uitgelicht
1 Comment
  • Thanks , I’ve just been searching for info approximately
    this subject for a while and yours is the greatest I’ve found out
    till now. But, what in regards to the bottom line? Are you
    positive in regards to the supply?

    06:58 23 januari 2019

Comments are closed.