loading...

1 mei 2019

5 tips voor de online promotie van je event

5 tips voor de online promotie van je event

Organiseer jij binnenkort een publiek evenement, zoals bijvoorbeeld een festival, congres of beurs? Dan heb je volk nodig -veel volk!- om je event straks geslaagd te kunnen noemen. Weet dat je online heel wat middelen ter beschikking hebt om je event te promoten. Wij geven je alvast 5 tips voor online promotie van je event!

1. Teken je online strategie uit

Je online strategie wordt bepaald door je doelstellingenen door de grootte van je evenement. Afhankelijk van wat je organiseert en wie je doelgroep is, zal je kiezen voor de kanalen die je het beste bereik garanderen. LinkedIn en Twitter zijn doorgaans meer zakelijke, mannelijke communities – hoewel op LinkedIn tegenwoordig ook steeds meer vrouwen actief worden, terwijl Instagram bijvoorbeeld een meer vrouwelijk doelpubliek zal bereiken. Zorg dat je weet wat je key words zijn dankzij de gratis zoekwoordplanner van Google, zodat je jouw ook SEO en SEA kunt optimaliseren. 

2. Maak kaarten kopen gemakkelijk

Zorg dat je in elk persartikel, in elke email en in elke social media post een directe link plaatst naar je registratiepagina. Idealiter betaalt je gast meteen ook online, via zijn of haar creditcard, een QR code, MollieStripe of Paypal. Zo krijg je reeds voor je event je betalingen binnen, wat je cash management een stuk makkelijker maakt. Zowel Eventbrite als Facebook maken het mogelijk om een bezoeker direct te converteren tot ticketkoper. De bijhorende factuur krijgen ze desgewenst meteen toegestuurd.

3. Start je email marketing campagne op

Beschik jij al over een database met potentiële geïnteresseerden voor je event? Onderzoek van Eventbrite heeft aangetoond aan dat evenement gerelateerde e-mails open rates van 25 tot 40% genereren en click-through rates van 25 tot 40%: ruim boven het gemiddelde bij e-mailmarketing. 

Zorg dat je steeds over een opt-in beschikt, zodat je niet als spam wordt beschouwd.

4. Overweeg SEA (Search Engine Advertising)

Wil je op korte termijn zekerheid over je eerste bestellingen? Overweeg dan te adverteren in zoekmachines als Google of Bing, Facebook, Instagram of LinkedIn. Daar kan je op basis van een campagne met de juiste key words je doelpubliek snel en gericht bereiken. Als je zekerheid wil over de 100% correctheid van je campagne of die af en toe wil laten bijsturen, overweeg dan een specialist in te huren hiervoor. De effectieve conversie en dus het succes van je campagne kun je bekijken in je (correct ingestelde) Google Analytics account. 

5. Make it go viral!

Wordt jouw event top notch, met de beste sprekers of artiesten? Zorg dan voor goeie content, inclusief een tof persartikel, top foto’s en catchy videomateriaal dat je kan delen via de sociale media. Overweeg enkele influencers of mediapartners in te schakelen om je event te promoten, en koester de mond aan mond reclame die je via de sociale kanalen tot leven ziet komen bij je doelpubliek. Zorg voor een toffe hashtag, en stimuleer je ticketkopers via social share buttons om hun aanwezigheid op jouw event te signaleren aan hun netwerk. Ook je artiesten of sprekers zorgen voor online promotie van je event, door het nieuws van hun komst te delen met hun fans & followers. Zo recruteer je meteen in het juiste doelpubliek.

Bron: Houseofevents.com

Posted in New