loading...

2 mei 2019

Bal der Bals wist flopeditie uit

Bal der Bals wist flopeditie uit

Zaterdagavond vond het Bal der Bals plaats in Zottegem. Opnieuw kosten noch moeite gespaard, maar deze keer geen dure drank, ellenlange wachtrijen of niet nagekomen beloftes. De zevende editie bleek een geslaagde avond.  Ondanks het dalende aantal bezoekers blikt men tevreden terug. “Deze editie overtrof alle verwachtingen.”

Enkele snelle conclusies: het Bal der Bals blijft bij het jonge volkje mateloos populair. Tegenwoordig zijn de louter galabals, of die waar maatpak en avondkledij verplicht zijn, de ‘places to be’. Bal der Bals probeerde zich eens te meer te onderscheiden. “Een unieke dresscode, een prachtige klank- en lichtshow, topdeejays, acts, gadgets, vuurwerk, sfeer, het was er allemaal”, zegt woordvoerster Louise Vermeulen.
De vorige editie in Flanders Expo mislukte en er was dus heel wat goed te maken. “We hebben er dan ook alles aan gedaan om het negatieve om te zetten in het positieve. We konden rekenen op de hulp van een 140-tal crewleden en partners”, klinkt het bij Daniel Helmut Dittrich. “We hebben elke dag geëvalueerd en doorgezet, en dat vertaalde zich in een goed verloop”, besluit de organisatie.

Enkele bezoekers werden overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze zich niet goed voelden. “Een aantal jongeren kwam zich spontaan melden bij de ziekenpost op de parking. Daar werd besloten om hen over te brengen naar het ziekenhuis. Niets wijst echter op drugsgebruik”, klonk het bij de lokale politie. Ook werd er melding gemaakt van enkele kleine opstootjes tussen de bezoekers, maar die waren telkens snel onder controle.

Bal der Bals maakte handig gebruik van social media als Instagram en Facebook. “We hebben bewust zoveel mogelijk gezwegen, en de commentaren gelaten voor wat het was. Dat het Bal nu enkel positieve commentaar krijgt, was een werk van lange adem.”

Bron: Bal der Bals wist flopeditie 2013 uit

Posted in New