loading...

5 augustus 2019

Waarom kiezen voor een industriële locatie?

Waarom kiezen voor een industriële locatie?

Is een industriële locatie voor je evenement per definitie kaal en sober? Denk stalen balken en betonnen vloeren? Helemaal niet, industriële venues bieden zelfs heel wat voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor creatieve eventorganisatoren die hun verbeelding helemaal willen laten gaan.

Twijfel je over een industriële locatie voor je volgende event? Wij lijsten enkele voordelen voor je op:

Echt uniek

No doubt, het grootste voordeel van deze locaties is de echt unieke look en feel die ze hebben. Net dat versterkt de beleving van je gasten. Al bij hun aankomst zijn ze onder de indruk van de rijke geschiedenis van de plek, een gevoel dat alleen versterkt wordt wanneer ze binnenkomen en de locatie ontdekken. Deze plekken bieden een blik op onze culturele geschiedenis en dat voegt een extra cachet toe. Dat wil je als eventorganisator net bereiken: je deelnemers het overweldigende gevoel geven dat ze op een plek zijn waar er geen tweede van bestaat.

Veel ruimte

Typisch aan industriële venues is de ruimte die ze bieden. Het zijn bijvoorbeeld voormalige productiehallen waar noeste arbeid werd verricht. De vele vierkante meters komen vaak met een hoge ruimtes en uitbundige natuurlijke lichtinval. Een voordeel wanneer je een evenement organiseert waar je veel deelnemers verwacht.

Ontelbare mogelijkheden voor inrichting

In een industriële setting begin je als eventorganisator niet van nul. Je hebt een zeer karakteristieke binnen- en soms ook buitenomgeving om van te vertrekken. Je focus ligt natuurlijk op de industriële elementen, maar met die rijke historische gegevens kun je alle kanten uit. Van heel sober en koel inrichten, over trendy, zelfs warm, tot all the way om de locatie nog mooier te maken. Kortom, creatieve eventorganisatoren kunnen er hun verbeelding helemaal loss laten gaan.

Een industriële setting die het allemaal heeft …

… dat is De Kromhouthal in Amsterdam Noord. Deze voormalige fabriekshal waar scheepsmotoren werden gebouwd (het bedrijf heette de Kromhout), transformeerde in 2012 tot een indrukwekkende eventlocatie. De geschiedenis van het pand is nog altijd overal zichtbaar.

Met een oppervlakte van 5000 m2 kun je in deze locatie 500 tot 1500 gasten ontvangen. Dit pareltje biedt allround mogelijkheden door zijn indrukwekkende centrale hal die opdeelbaar is en de talrijke break-out mogelijkheden. Bij mooi weer schakelt men zelfs het riant terras mee in. Alle faciliteiten zijn vanzelfsprekend aanwezig, bijvoorbeeld een professionele lichtinstallatie, stabiele wifi en cateringruimte. Nog een grote plus van deze locatie: ze is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, er is een ruime parking voor de deur en zelfs boten kunnen aanleggen aan de aanlegsteiger.

Bron: EventPlanner

Posted in Uitgelicht