loading...

Over mij

In het kort

Ik ben niet enkel ondernemer en organisator maar ook marketing & event expert met een bijzondere interesse en expertise in evenementen, sociale media, online communicatie en digitale transformatie.

Hoe kan ik je helpen?

Als mijn moeder vraagt wat ik hele dagen doe, dan is dit mijn antwoord.

Ik help bedrijven, merken en organisaties winnen door het meeste uit digitale communicatie en/of evenementen te halen. Ik organiseer kleine en grote evenementen, optimaliseer websites, neem social media kanalen over, geef PR-advies, bied ondersteuning bij communicatiecampagnes, bouw een reputatie op, optimaliseer service en webcare,… Daarnaast creëer, onderhoud & optimaliseer ik een online imago zolang het beste resultaat wordt beoogd.

Noem mij gerust een strategische denker en een creatieve doener met meesterschap in alles wat gevierd en gecommuniceerd moet worden

Achter de schermen bouw ik aan de groei van talrijke kleine en grote merken, bedrijven en organisaties. Mijn voornaamste doel? Iets tot leven wekken en helpen winnen. Ik ben steeds gedreven en ga dan ook tot het uiterste om het beste resultaat met de meeste impact te behalen. Dat vertaalt zich naar tevreden klanten.

Ik bouw niet enkel aan een toekomst maar pas ook digitale strategieën toe om een gewenst effect te bereiken. Flexibiliteit, digitale verandering, creativiteit en menselijkheid zijn mijn rode draden.

Ik denk op lange termijn en handel op korte termijn

Het is mijn missie om steeds op de hoogte te zijn van alle nieuwigheden die vandaag op ons afkomen. Hiervoor behoud ik voeling met de markt en schenk ik aandacht aan trends, innovatie en duurzaamheid.


Aanwezigheid op social media

Als bedenker en bezieler van evenementen was ik jarenlang actief en provocatief aanwezig op verschillende social media zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, etc. Social media werd veelvuldig gebruikt om promotie te voeren voor mijn bals en dit lokte dan ook veel reactie uit. De fanpagina en evenementenpagina van Bal der Bals hadden respecteievelijk +120000 fans en +10000 aanwezigen in 2016. Dat is ongezien voor een galabal.

Ik was met +100000 volgers op Instagram en 150.000 volgers op Twitter (1 april 2012) een van de meest gevolgde social media figuren.


Keizer van de bals

Ik organiseerde op negentienjarige leeftijd de eerste Belgische editie van Bal der Bals. Later volgenden naast het jaarlijkse Bal der Bals en diens verjaardagseditie ook het ‘Bal du Zoute’ en ‘Bal Van Gent’ in diverse locaties te Zomergem, Knokke en Gent. In totaal spreken we over een groei van 0 naar +75000 deelnemers (en +175000 fans op sociale media).

De eerste megaeditie van Bal der Bals had plaats in Flanders Expo voor 8.000 bezoekers. Deze editie verliep niet zoals gepland en het noodlot sloeg toe waardoor de vennootschap achter Bal der Bals in faling is gegaan waarna er heel wat goed te maken was. Bal der Bals was terug en in 2014 werd de flopeditie uitgewist in Zottegem. Het bleek een geslaagde zevende editie die alle verwachtingen overtrof voor duizenden feestgangers. In het daaropvolgende jaar vond een legendarische editie van Bal der Bals plaats in Lebbeke nadat het eerder afscheid nam van Zomergem.

De tweede megaeditie van Bal der Bals bleek een feit in 2016 te Waregem Expo met 6.000 bezoekers die niets dan lovende commentaar hadden voor het evenement en de organisatie achter dit evenement.

Al snel volgden nog andere bals voor duizenden feestvierders waaronder het studentikoze Bal van Gent en het Bal du Zoute in Knokke voor een exclusief onderonsje waarop talrijke BV’s aanwezig waren.

Ik was onder andere de eerste die van een galabal een ‘festibal’ maakte en die ‘Ambassadors’ implementeerde bij een evenement, iets wat later door tal van festivals (en andere events) zoals Tomorrowland an I Love Techno werd overgenomen.

Alhoewel de media eerder berichtte dat ik een comeback overwoog, ben ik na 9 jaar gestopt met het actief organiseren van eigen evenementen. Ik geef wel nog her en der advies en event support.

Bal der Bals op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bal_der_Bals

Als digital native heb ik niet alleen +10 jaar ervaring in online marketing en sociale media, maar ook digitale transformatie & strategie, growthhacking, lead generation & content, webcare,… ben ik meester.


Meer informatie en contactgegevens

Mathieu De Ruyck op Linkedin
Mathieu De Ruyck op Facebook (privé en fanpagina)
Mathieu De Ruyck op Twitter
Mathieu De Ruyck op Instagram
Mathieu De Ruyck via mail mail@mathieuderuyck.be
Mathieu De Ruyck via telefoon: +32 (0)486 09 75 41